Националното турне подкрепя две важни каузи

Националното турне подкрепя две важни каузи

Бургас ще бъде една от спирките в националното турне на "С песен и стих в сърцата". Концертът с кауза ще зарадва бургазлии и гостите на града на 1-ви септември. Началото е от 20.00 часа в Летния театър на морския град. В него участват - Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, дует "Шик", Милена Славова, Росица Ганева, дует "WEIL", Искрен Пецов, Коцето Калки, Дует с кауза, вокално трио "DEJA VU", група "Спринт", група "Хоризонт", Красимир Недялков, група "ЖестиМ".

Концертът е под съпровода на оркестър "София" и с водещ - Веселин Пренеров. Той се провежда със съдействието на Община Бургас и е под патронажа на кмета Димитър Николов.

Сред специалните гости ще бъдат и децата и младежите от вокална формация "Морски песъчинки" с ръководител Милена Добрева, които ще изпеят заедно със звездите на България едни от най-големите им хитове.

Името на турнето - "С песен и стих в сърцата", е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България:

- Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов "Да сверим биологичния си часовник навреме", свързана с репродуктивното здраве на младите хора в България и в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми. Целта е привличане вниманието към социално-значимата тема – превенция и навременни изследвания за установяване на репродуктивните възможности в ранна възраст и вземане на адекватни мерки;

- Националната кампания "За повече българска музика в национален ефир", която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии. Целта на кампанията е да се даде гласност на каузата за съхраняване на българската култура, българския език и националната ни идентичност като цяло. 

Галерия