Бургас става столица на литературата за 13-ти път

В рамките на "Есенни литературни празници" в къща-музей "Петя Дубарова" ще бъде показана документалната изложба "Към всичко подхождай с любов" и ще бъде прожектиран филма "Вечните ловни полета" на Дочо Боджаков. Изложбата е от постоянната експозиция на къща-музей "Емилиян Станев".

 

Премиера в Бургас ще има и романа на Йордан Детев - "Краят на тракийската Атлантида". Мариана Праматарова ще представи новата си книга "Бургаски музи по света", а Стоянка Грудова - книгата си за деца "Зведзичка с рошава косичка. Стихотворения и залъгалки".

През октомври ще бъде прожектиран и филма на Александър Томов за Христо Фотев - "Този влак за Бургас е тъй бавен". Своя премиера ще има и спектакъла на "Малко театро" от Будапеща - Унгария по романа на Керана Ангелова "Елада Пиньо и времето". В програмата на празниците е включено представянето и на втория брай на списание "Море", премиерата на Боян Станилов - "Роден да обича", спектакъла на Георги Райков по текстове на български писатели, озаглавен "Вдъхновени от Бургас" и други.