Традиционно на Велики четвъртък ще се боядисват яйца на открито. Снимка Архив

Традиционно на Велики четвъртък ще се боядисват яйца на открито. Снимка Архив

Бургас е в очакване на Великден. От Община Бургас са подготвили разнообразна програма за предстоящия празник. В нея се включват културните институти и читалищата в общината.

На 7 април (събота) от 11:00 часа в градинката до Часовника можете да се включите в творчески работилници за багрене на яйца под надслов "Цветна палитра".

Желаещите да си направят яйце от гипс и да го украсят по свой вкус могат да посетят галерия "Георги Баев" на улица "Демокрация" № 6 пак от 11:00 часа.

В съботния ден Авиомузей - Бургас в квартал "Сарафово" е подготвил изненади за своите посетители, които ще могат да участват в арт работилницата "Създай свое великденско яйце" от 11:00 до 15:00 часа, както и в забавната игра "Открий своето Авиояйце и виж какви изненади крие то", която ще започне в 15:00 часа.

Празничната пасхална служба за Великден ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и бургаското православно духовенство на 7-и април от 23:30 часа в храм "Св. св. Кирил и Методий".

Тържествата ще продължат на 8-и април (неделя) с много музика  и настроение на площад "Св. св. Кирил и Методий", където от 11:30 часа ще започне фолклорният концерт "Светъл Великден" с  участието на вокален квартет "Светоглас" и Капански ансамбъл - Разград.

За най-малките са предвидени интересни творчески ателиета, много забавления и игри.

Жителите на комплекс "Изгрев" ще могат да се насладят на празничен концерт "Великденско хоро", който ще се проведе от 11:00 часа в парк "Велека" с участието на ДВГ "Изгревчета", ДТС "Звездичка" и др.

Същият ден от 11:30 часа Бургаския духов оркестър ще изнесе Великденски концерт в градинката до Часовника.