В престижното състезание участваха над 300 двойки от цял свят. Снимки Лина Главинова

В престижното състезание участваха над 300 двойки от цял свят. Снимки Лина Главинова

Бургаската танцова двойка Костадин Василев и Роберга Скудери спечели XXXIV издание на Международния турнир по спортни танци "Купа Бургас". Двойката е от клуба по спортни танци "Бургас 1975", който организира турнира съвместно с Община Бургас и Българската федерация по спортни танци.

Над 300 двойки от 25 държави си оспорваха отличията в продължение на два дни в спортна зала "Младост". Крайното класиране бе оформено от - първо място Костадин Василев и Роберга Скудери (България), второ място - Николай Мугалимов и Мария Аврамова (Русия), трето място - Никита Тришкин и Валерия Кривочук. На четвърто място е двойката от Китай - Джанг Джинг и Зхао Юуюе, на пето - Данила Шинков и Александра Свинтсова (Русия), на шесто - Драгос Комса и Кристина Бужор (Румъния).

В турнира за първи път имаше участници от Китай и за втори път от САЩ. А за прическите на състезателите се погрижиха топ коафьори от Русия, които дойдоха специално за "Купа Бургас".

И сред най-малките златото отиде в двойката на бургаския клуб. На първо място се класираха Кристиян Койчев и Летисия Пискова.

Галерия