Красимир Господинов разлепи обявата за работа на Морска гара. Снимки Черноморие-бг

Красимир Господинов разлепи обявата за работа на Морска гара. Снимки Черноморие-бг

Бургаска фирма търси да наеме до 16 украинци, които владеят писмено и говоримо английски език минимум ниво B. Възнаграждението е 1200 лева на месец при сключен трудов договор. Става въпрос за работа на компютър във офис. "Украинците може и да не знаят български език, той не е задължителен. Нашият екип е мултинационален и всички говорят английски език. Това е и работният език, затова се държи на него", каза собственикът на фирмата Красимир Господинов. Той разлепи обявите за набиране на работа на три езика в Морска гара, където до скоро се помещаваше Областния кризисен център, а сега мястото е превърнато в буферна зона.

10 от местата за са пълен работен ден, а останалите шест за работа по часово. Служителите във фирмата организират настанявания на клиентите, които се обръщат към тях, за да ползват услугите им. Това налага и владеенето на английски език.

Красимир Господинов се надява, че по този начин ще помогне на украинците, които искат да останат тук да си намерят работа и да се интегрират по-лесно.

Галерия