Ние ще подкрепим финансово обучението на две талантливи деца, каза зам.-кметът Йорданка Ананиева (вдясно). Снимка Авторът

Ние ще подкрепим финансово обучението на две талантливи деца, каза зам.-кметът Йорданка Ананиева (вдясно). Снимка Авторът

Бургаската фондация "Шанс за децата и природата на България" търси 32 талантливи младежи. От фондацията ще подкрепят финансово тяхното едногодишно обучение в избраната сфера. Проектът "Шанс за таланта на Бургас" се реализира с подкрепата на Община Бургас. Тя от своя страна ще финансира обучението на двама от избраните финалисти.

Кандидатите трябва да са на възраст от 14 до 19 години и да подадат документи за участие в сайта на фондацията. Там трябва да посочат и своя талант, както и наградите, които са печели от участие в различни конкурси.

"Партнираме си с фондацията от началото на нейното създаване и сме подкрепяли редица проекта, както сега ще подкрепим и този", каза на пресконференция Йорданка Ананиева - зам.-кмет по образование в Община Бургас.

"Обучението ще се провежда един път седмично при нас с утвърдени специалисти", каза Пепа Николова - PR на фондацията.

Мария Танева ще води заниманията по моден дизайн, Симеон Димитров - по актьорско майстроство, Златка Коева - по изобразително изкуство, доц. Светла Далакчиева - по екология, Милена Георгиева - по писане на проекти, Добрина Топалова - по творческо писане, Александър Иванов - по нови технологии.

Галерия