Пандемията не пречи на Петя да твори, докато е у дома и се грижи за трите си деца. Снимки Архив Черноморие-бг и личен архив

Пандемията не пречи на Петя да твори, докато е у дома и се грижи за трите си деца. Снимки Архив Черноморие-бг и личен архив

Бургаската изпълнителка Петя Методиева написа първата си детска песен. Петя, която по професия е фризьор, от години се изявява като поп певица и е автор на 5 песни, звучащи у нас и в чужбина. Новината за детската песен Петя сподели първо с екипа на сайт "Черноморие", чието откритие е тя. "Сега по време напандемията съм постоянно с трите ни деца у дома. Стефан е на 10 години, Тихомир на година и половина и Топчето (така тя нарича дъщеричката си Таня б.а.) на 4 месеца. Въпреки че прекарваме времето у дома, пандемията не може да убие желанието ми да творя", сподели щастливата майка.

За написването на песента Петя е била вдъхновена от художника Христо Христов, който учи най-големия им син - Стефан да рисува. Той обича да рисува и вече има няколко награди от регионални конкурси, в които е участвал.

Покрай грижите за най-малкия член на семейството, сега на Петя й е най-лесно да учи средния им син - Тити на думичките мама и татко. "Исках да му бъде интересно и започнах да му пея. Той се заслушва и започва да повтаря", сподели певицата. В песента малкият Тихомир чува, че мама и татко го обичат всеки ден. Но в нея се пее, че макар и малък той обича да прави бели. Текстът е закачлив и създава настроение. "Автор съм на текста и мелодията. Мисля за инструментала на песента. В работен процес съм и е въпрос на време е да запиша тази детска песничка", допълни Петя.

С песничките децата могат да се забавляват и възпитават. Освен двете бебета, както Петя гальовно нарича Тити и Топчето, слушател на новата песен на мама е и баткото Стефан. След като заприше песента, тя ще може да достигне до повече малчугани.

Галерия