Зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева (вляво) поздрави авторката Екатерина Капрова. Снимки Авторът

Зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева (вляво) поздрави авторката Екатерина Капрова. Снимки Авторът

Бургаската журналистка Екатерина Капрова издаде втората си книга с разкази - "Роуз и други вълшебни кръстници". Тя е своеобразно продължение на първата - "Роуз вълшебната ми кръстница", която излезе от печат преди две години.

"Първата книга беше много лична. Тази я писах с голямо удоволствие. В нея имаме повече истории на мои близки, но те завършват, така какво на мен ми се иска", сподели на премиерата Екатерина Капрова.

Автори на корицата и на двете й книги с разкази са нейният син Никола Христов и неговия приятел Стефан Димитров. Редактор е Динко Динков. Издател е "Либра скорп".

Книгата излиза с финансовата подкрепа на Община Бургас по Програмата за финансиране на културни проекти. "От 21 книги, които са кандидатствали за финансиране, само 7 са одобрени и една от тях е книгата на Катя. Радвам се, че твоята е сред тях", сподели зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева. Те призна и още нещо, че се радва, че освен журналист, Екатерина Капрова е и писател. "Ще очаквам твоята поетична книга", допълни Диана Саватева. А намек, че такава ще има направи редакторът Динко Динков при представянето на "Роуз и други вълшебни кръстници".

Галерия