Яна Вълчева ще очаква своите читатели на 3-ти ноември

Яна Вълчева ще очаква своите читатели на 3-ти ноември

Бургаската поетеса Яна Вълчева кани ценителите на лириката на премиерата на четвъртата си стихосбирка. Поетичната книга носи заглавието "Ти ще тръгнеш" и ще бъде официално представена на 3-ти ноември, сряда, в двора на Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

"Ти ще тръгнеш на първо място е пътуване към себе си, към това, което обичаме", споделя авторката. Тя подготвя книгата две години и не пести благодарностите си към Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов от издателство "Библиотека България", Пейо Пеев, Александрина Валенти.

За доброто настроение на гостите на премиерата ще допринесат още харизматичният актьор Никола Парашкевов, романтичният бургаски дует "D'Family Acoustic", нежната китара на Самуел Лорис Мануелян и успешният екип за създаване на музика по стихове - Неви Мирков и Силвия Колева.

Яна Вълчева е родена на 11 декември 1980 г. в Бургас. По образование е икономист, магистър по управление на човешките ресурси.

Автор на книгите: "Дишам спомени" (поезия, 2010), "Вълшебни златни сърчица" (стихове за деца, 2017), "Миг след лятото" (поезия, 2017), "Чичи и Макс. Сладоледът" (приказки за деца и рисунки за оцветяване, 2018), "В очите на птиците" (поезия, 2019).

По четири от стихотворенията от поетичната й книга "Миг след лятото" има записани песни: "Цялата съм лято", "Дълг към душата", "Ела" и едноименната "Миг след лятото". "Дълг към душата" е сред песните, участвали в Международния музикален фестивал “Златен кестен” – Петрич.

Нейни стихове са публикувани в списание "Море", в поетичните сборници "Приятели в поезията" и "Всичко за майка ми", вестник "Компас", както и в различни печатни и електронни издания. Редактор е на няколко книги.