Бургазлийката записа отлично представяне на състезанието. Снимки яхт клуб Черноморец

Бургазлийката записа отлично представяне на състезанието. Снимки яхт клуб Черноморец

Състезателката на бургаския яхт клуб "Черноморец" Александра Лукоянова, която представи България на Европейското първенство в олимпийския клас "ILCA 6" в Ставангер, Норвегия, завърши на 12-то място.

Александра записа изключително силно участие на Европейското първенство след като постигна 2 първи места, едно трето, 3 гонки в шестицата на Европа!

След силната заявка за титлата в първите дни, нашата състезателка бе скандално ощетена с дисквалификация (без право на изхвърляне) в една от гонките при несъществуващ конфликт! Въпреки това тя преодоля психологическото напрежения от некоректното отсъждане на журито, което я лиши от медал, и завърши на 12 позиция в Европа!

Това бе първото състезания на Лукоянова на международно състезание от такъв ранг в последните години и показа, че поддържа добрата си спортна форма, което дава сериозни надежди за участието й на Олимпийски игри в бъдеще и добро представяне на българското ветроходство на международната сцена.

През септември Александра Лукоянова отново ще представи Бургас и България на Европейските Купи в Сърбия и Унгария в олимпийския клас "ILCA 6".

Галерия