Ремонтните дейности трябва да приключат до началото на новата учебна година. Снимки Община Бургас

Ремонтните дейности трябва да приключат до началото на новата учебна година. Снимки Община Бургас

Бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" ще започне учебната 2023/2024 година с обновен физкултурен салон. Кметът на Бургас Димитър Николов провери ремонтните дейности, които се извършват във физкултурния салон. Те са по проект на Община Бургас към програмата за обновяване или създаване на спортни обекти и съоръжения в училищата на Министерството на образование и науката.

Откакто е изграден през 1972 г. досега салонът не е ремонтиран основно. Сградата му и санирана, а покривът и хидроизолацията бяха силно компрометирани, поради което имаше наличие на течове в салона, затрудняващи провеждането на учебни занятия по физическо възпитание и спорт.

Освен на покрива и фасадата, цялостен ремонт се извършва и на физкултурния салон, съблекалните, санитарните възли и пространството около него. На покрива се полага нова хидроизолация, водосточни тръби и топлоизолация. Подовата настилка в салона се сменя с нова спортна настилка с висок клас на износоустойчивост. Стените също ще бъдат боядисани, а осветителните тела – сменени с нови.

В съблекалните и санитарните помещения ще се подмени ВиК- инсталацията, ще се монтират ново санитарно оборудване и осветителни тела. На пода ще се направи настилка от гранитогрес, а стените ще бъдат шпакловани, боядисани и облицовани с фаянс. Пространството около сградата също ще бъде ремонтирано и благоустроено.

След завършването си обновеният салон ще се използва от 914 ученици на Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Подобряването на състоянието на спортната база на гимназията по туризъм ще създаде условия за пълноценното й използване за физическо възпитание и спорт от учениците.

Галерия