Директорът на гимназията Фотинка Въргова (вляво) бе на откриването на Панорамата заедно с учениците и техните прподаватели. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Директорът на гимназията Фотинка Въргова (вляво) бе на откриването на Панорамата заедно с учениците и техните прподаватели. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" ще приема за учебната 2023/2024 година ученици в шест специалности. Традиционно в гимназията ще се обучават завършили VII клас гимназисти, които са положили успешно изпитите по български език и литература и математика. В гимназията се предлагат следните специалности: "Организация на обслужването в хотелиерството", "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения", "Кетъринг", "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия", "Производство на кулинарни изделия и напитки" и "Организация на туризма и свободното време".

Бургаската ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" е все по-предпочитана за обучение от ученици, които искат да се занимават професионално с туризъм. Интересът към гимназията расте и заради промяната в отношението към храната, готвенето и начина на сервиране. Тематичните реалити формати дават първи стъпки за тези, които искат да превърнат кулинарията в своя професия и предстои да направят своя избор, къде да продължат средното си образование, след завършен VII клас.

Възможностите за обучение са представени на Панорамата на средното образоваяние, която се провежда на 10-ти и 11-ти май в БСУ.

Подробности за приема и за специалностите може да откриете на сайта на гимназията - https://pgtbs.com/

Галерия