Нона Кръстникова ще участва в концерта Primadonna - Donna - Donna този петък

Нона Кръстникова ще участва в концерта Primadonna - Donna - Donna този петък

Бургаската опера отваря врати след 14-дневен локдаун. Той беше наложен със заповед на директора на културния институт Александър Текелиев. Причина за решението му бе усложнената епидемична обстановка в страната. След като двуседмичния период, в който всички работихаот вкъщи свърши, от днес музиканти, солисти, балетисти, служители на администрацията отново са на работа. А репетициите са подновени.

За 18-ти ноември е планиран Камерен концерт дирижиран от Цанислав Петков. Концертмайстор е Ваня Златева, а в него ще участва оркестъра на Операта. В програмата са включени произведенията - сюита "Дон Кихот" от Телеман, "Малка нощна музика" от В.А. Моцарт, "St. Paul's Suite", Op.29 No.2 от Г. Холст.

На 20-ти ноември е концертът "Primadonna - Donna - Donna" с участието на солистите - Мария Цветкова - Маджарова - сопран, Нона Кръстникова - сопран и Йоана Кадийска - мецосопран. На рояла ще свири Мира Искърова. В програмата са включени произведения на Гуно, Бизе Масне, Верди, К. Вайл, Б. Бритън, Ф. Пуленк, В. Хърбърт, Дж. Гершуин.

Билети се продават на касата на Операта. Концертите са при запълняемост на 30% от капацитета на залата и спазване на противоепидемичните мерки.