Иван се лекува от хронична миелоидна левкемия

Иван се лекува от хронична миелоидна левкемия

Екипът на Държавна опера – Бургас отново се включва в благотворителна кауза. Този път солисти на бургаския културен институт ще подкрепят кампанията за набиране на средства за лечение на 36-годишния Иван Мандаджиев. Той е изключително добронамерен и стойностен човек, с чудесно семейство. който се лекува от хронична миелоидна левкемия. Борбата му с болестта е датира от 2018 година, бил е в ремисия за известно време, но за съжаление болестта се завръща. За момента надеждата е чрез трансплантация на костен мозък в университетска болница в Германия. Концертът, който ще се проведе в Бургаската опера е по инициатива на басът Костадин Мечков, солист на Държавна опера – Бургас:

Необходимата сума за лечението на Иван е 290 хиляди евро. по-голямата част от сумата е събрана, остават още около 50 хиляди евро.  Трансплантацията е планирана за края на месец септември т. година.

Концертът на Бургаската опера ще се проведе на 5-ти септември от 19.00 часа във фоайето на Операта. В него ще участват солистите на Бургаската опера: сопраните Людмила Михайлова, Мария Цветкова-Маджарова и Нона Кръстникова, мецосопраното Йоана Кадийска, тенорите Андрея Мирчев и Яни Николов, баритоните Бранимир Недков, Валери Турманов, Йордан Христозов, басът Костадин Мечков и др. На рояла ще бъдат: Дария Кръстева и Илиана Тодорова.

Благотворителният концерт е със специалното участие на Вокална формация "Морски песъчинки" с диригент Милена Добрева.

Средствата, които ще бъдат набавени от закупуване на билети за концерта, ще бъдат предоставени за лечението на младия бургазлия.

Всеки, който е съпричастен към каузата, би могъл да преведе средства, според възможностите си, на следната дарителска сметка:

Банка ДСК

BIC : STSABGSF

IBAN : BG83STSA93000029976834

Иван Мандаджиев