Абитуриентите за последно излязоха от класните си стаи. Снимки Петя Добрева

Абитуриентите за последно излязоха от класните си стаи. Снимки Петя Добрева

Бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" изпрати абитуриентите от "Випуск'2023". За последно звънецът удари за момичетата и момчетата от XII-те класове, които поемат по своя житейски път 

С много настроение, шампанско и отброяване до 12 абитуриентите изпълниха двора на гимназията. Под звуците на химна дванайсетокласникът Венцислав Сребрев - златен медалист в националното състезание за "Най-добър млад сервитьор", издигна националното знаме.

"Скъпи млади хора, радваме се на вашата зрелост, на вашата мласот! Скоро училищният живот ще бъде за вас само спомен от детството! Ще бъде забравен и последния урок, ще избледнее и последната задача. Бъдете отговорни и достойни хора, с топли сърца, толерантни и трудолюбиви! Нека всеки от вас отнесе със себе си частица спомен от нашето училище, вашата класна стая, вашите учители и приятели! На добър час! Успешно ново начало", каза в приветствието си към абитуриентите директорът на гимназията Фотинка Въргова.

От своя страна и дванайсетокласниците оправиха поздрав към своите съученици.

"Випуск'2023" постави началото на нова традиция в Професионална гимназия по туризъм. Всеки следващ випуск ще оставя своето послание в летописната книга на училището, като първи го направиха днешните абитуриенти. Те положиха и за първи път клетва, повтаряйки думите на своите класни ръководители. Те от своя страна облякоха тениски с кино лента и надпис "Краят е начало" и буквата на класа, на който са ръководители.

Церемонията завърши с изпращане на учениците от XII-те класове, които минаха по червения килим и направиха своите първи стъпки към живота извън гимназията!

Галерия