Документа за предаване на дарението бе подписано от Мартин Шайърс - международния офицер за връзка на Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания (в средата) и старши комисар Калоян Калоянов. Снимка ОД на МВР

Документа за предаване на дарението бе подписано от Мартин Шайърс - международния офицер за връзка на Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания (в средата) и старши комисар Калоян Калоянов. Снимка ОД на МВР

Втори дрон със специфично оборудване и универсално устройство за извличане на информация за оперативно-издирвателната дейност и разследването на престъпления бе дарен на Областна дирекция на МВР в Бургас от Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания. Дарението е второ по рода си, след като в началото на месец юни миналата година Бургаската дирекция получи първия си дрон заедно с допълнителна радиометрична термо камера.

Дарението бе подписано от Мартин Шайърс - международния офицер за връзка на Националната агенция подписа и директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Г-н Шайърс изрази задоволството си от постигнатите до момента резултати от бургаската полицейска структура, чрез използване на специфичното оборудване, като заяви, че "инвестицията направена на Бургаска територия е с най-голяма възвращаемост". Според него успехът води до успех и си струва положителните действия да бъдат поощрявани. Убеден е, че благодарение на новата техника ще бъдат постигнати и нови резултати, тъй като дарената техника ще е повече от полезна в пряката полицейска работа по ограничаване на различни по вид криминални деяния.

Старши комисар Калоян Калоянов благодари за направения дарителски жест, като от своя страна връчи на Мартин Шайърс и Диляна Момчилова - представител на UK NATIONAL CRIME AGENCY благодарствени адреси, плакети и символични подаръци, които да им напомнят за ползотворната съвместна дейност. Директорът на ОДМВР - Бургас гарантира, че специално обучените преди време служители от четири структурни звена на ОДМВР - Бургас - отдел "Криминална полиция", Базовата-научно техническа лаборатория (БНТЛ) и сектори "Специализираните полицейски сили" и "Специални тактически действия" ще се възползват от новата техника и ще я ползват при разкриване на различни по вид криминални престъпления.