За два дни Красимир и Станимира преобразили района. Снимки Личен архив

За два дни Красимир и Станимира преобразили района. Снимки Личен архив

Бургаският артист Красимир Марчев събра 45-годишната история на спортните танци в морския град в документален филм. В условията на извънредно положение и социална дистанция, Красимир работи активно върху филма. "Монтирам го в момента и съм почти на финала. В него има 80 интервюта", сподели пред "Черноморие" бургазлията. Той е един от артистите на свободна практика, които в момента не работят поради липса на ангажименти. Пандемията с корона вирус принуди цели индустрии да спрат. Сред засегнатите сектори е и културата.  

"Свободните артисти в момента нямат работа, тъй като сме зависими един от друг. Не съм се възползвал от мерките на правителството насочени към свободните артисти, но съм подал документи и очаквам решение. Справям се засега. От 8-ми март нямам проекти, по които да работя. Но се очертава скоро това да се промени и се надявам плановете да се осъществят", допълни Красимир.

Той е завършил бургаската Математическа гимназия с профил "Биология", защото е мечтал да стане лекар. Желанието да се посвети на изкуството обаче надделява. В продължение на години Красимир е танцувал и в клуб по спортни танци "Бургас 1975".

Тези дни той за пореден път доказа, че изкуството може да бъде навсякъде и не е трудно да преобразим средата, в която живеем.

По идея на своя приятелка Станимира Грег двамата изрисуват металните кутии, които са разположени на пресечката на улиците "Александър Велики" и "Патриарх Евтимий" в центъра на Бургас. В продължение на два дни двамата успели да вдъхнат живот на метала.

"Двата дни работихме по 6 часа. Използвахме алкидни бои. Много хора се спираха да се радват и определено предизвиквахме предимно усмивки сред деца и възрастни", сподели Красимир Марчев.

Галерия