Състезателите, които спечелиха медали, се срещната с кмета Димитър Николов. Снимка Община Бургас

Състезателите, които спечелиха медали, се срещната с кмета Димитър Николов. Снимка Община Бургас

Каратистите от клуб "Цанев Бургас" са амбицирани да постигнат по-големи победи през предстоящата 2022 година. На 11-ото Световно първенство по шотокан карате за всички възрасти, което се проведе наскоро в Истанбул, Спортен клуб "Цанев Бургас" взе участие с петима състезатели, които завоюваха 6 медала. В първенството се включиха 1900 състезатели от 30 държави.

Днес те се срещнаха с кмета на Бургас Димитър Николов, който ги поздрави за постигнатите успехи.

"Радвам се, че вие продължавате да допълвате славните страници от историята на спорта в Бургас. Благодарение на амбициозни и упорити състезатели като вас градът ни има силен авторитет. Поздравявам клуба за амбицията да организира голямо национално състезание по карате в Бургас и с най-голямо удоволствие ще дадем необходимата подкрепа за реализиране на идеята", каза при срещата си с младите каратисти кметът Димитър Николов. На нея присъства и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Ето призьорите:

Дариан Абди - бронзов медал shobu ippon кумите, 10 - 11 год., до 30 кг.

Калоян Пацов - бронзов медал кумите 10-11 год., до 38 кг.

Валентин Вълев - бронзов медал shobu ippon кумите 12-13 год. до 50 кг. и 5-то място WKF кумите до 50 кг.

Хамматов - бронзов медал shobu ippon кумите 10-11 год., до 38 кг. и 5 то място WKF кумите до 50 кг. Инструкторът на клуба Йован Атанасов също се представи отлично. Той е единственият състезател от България, който в категорията на мъжете успя да завоюва 2 медала (бронзови) - в дисциплините ката и кумите.

Карате клуб "Цанев Бургас" е сред най-активните и успешни с изявите на възпитаниците си клубове по бойни изкуства в Бургас. Клубът се включи и в организираните от общината спортни уикенди.