След извънреднот оположение, сега барманите могат отново да се развихрят при приготвянето на коктейли. Снимката е илюстративна

След извънреднот оположение, сега барманите могат отново да се развихрят при приготвянето на коктейли. Снимката е илюстративна

Бургаски плажен бар отваря тази вечер за първи път този сезон. От 15-ти юни на баровете и нощните заведения е разрешено да работят със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Нощният живот в цялата страна спря на 13-ти март, когато бе обявено извънредно положение в цялата страна. Така напрактика три месеца собствениците на такъв тип заведения останаха без работа. От друга страна и клиентите нямат търпение да се "гмурнат" отново в нощния живот.

"Имаме резервации и за тази вечер, и за събота. Ще бъде силно начало на сезона, ще видим обаче как ще се развие", сподели пред "Черноморие" Манол Тодоров. Той от години се занимава с маркетинга и PR на плажния бар в Бургас. Капацитетът му е до 200 души. Заради това, че е разположен на морския бряг дава възможност и на самия пясък да има клиенти, което дава въможност за спазване на минималва дистанция.

С отварянето на баровете обаче ще започнат и проверките. По традиция заведенията се проверяват и от служители на Регионалната здравна инспекция, които следят за хигиената, и от служители на Националната агенция за приходите, които пък гледат дали фискалните устройства са свързани с агенцията и дали другите документи са изрядни. Не липсват и проверки от страна на полицията. Най-често те са по сигнал или ако има увеличение на пределно допустимите норми за шума.

Така, освен с традиционните проверки, на които са свикнали баровете, техните собственици и клиенти, тази година към тях се прибавя и спазването на противоепидемичните мерки във връзка с COVID - 19.