Директорът на ОД на МВР старши комисар Емил Павлов (вляво) посети пострадалия си колега в болницата. Снимка ОД на МВР

Директорът на ОД на МВР старши комисар Емил Павлов (вляво) посети пострадалия си колега в болницата. Снимка ОД на МВР

Бургаски полицай с комоцио след гонка с криминално проявен, съобщиха то пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът станал около 02.30 ч. на 15-ти юни. Екип на Пето Районно управление - Бургас се опитва да спре със звуков и светлинен сигнал лек автомобил "Фолксваген Голф", с бургаска регистрация, движещ се в района до бл. 9 в комплекс "Изгрев". Водачът на автомобила не се подчинил на полицейското разпореждане и ускорявайки скоростта си, се опитал да избяга, насочвайки се към блокове 5 и 7. Там преминава през спусната бариера на паркинга, излиза на улица "Транспортна" и се насочва в посока гробищния парк. Автопатрулът последвал автомобила и движейки се по успоредната на "Транспортна" - улица. На кръстовището с улица "Петко Задгорски" "Фолксваген"-ът блъска странично полицейски автомобил "Опел Астра", с бургаска регистрация, управляван от 38-годишен полицейски служител от Пето Районно управление - Бургас.

В резултат на пътния инцидент пострадал полицейския служител и водач на автомобила - взводен командир Иван Панчуков, който с комоцио, е настанен за лечение в бургаска болница. Водачът на "Фолксваген"-а изоставил автомобила се и се е укрил, но е установено, че това е 24-годишен криминално проявен софиянец. Издирването му продължава.

За да подкрепи морално и да се осведоми за здравословното състояние на инспектор Иван Панчуков директорът на ОД на МВР - Бургас старши комисар Емил Павлов го посети лично в болницата, като му пожела крехко здраве и бързо възстановяване!