Дистанционното обучение ще продължи поне до 12-ти април. Снимката е илюстративна

Дистанционното обучение ще продължи поне до 12-ти април. Снимката е илюстративна

Бургаски родители написаха благодарствено писмо до директора на училището, където учат техните деца. С обявяването на извънредното положение в страната на 13-ти март, заради бързо разпространяващия се корона вирус, бяха затворени всички детски градини, училища и университети. Тогава се премина и към дистанционно обучение чрез различни платформи и социални мрежи. Обучението в тази форма ще продължи поне до 12-ти април.

Родителите на ученици от III "а" клас на бургаското ОУ "Любен Каравелов" написаха писмо до директора Пепа Марчева, за да благодарят за подкрепата, която получават в този труден момент, когато децата им трябва да останат вкъщи и да учат дистанционно.

Ето и текстът на писмото

До г-жа Пепа Марчева

Директор на ОУ,,Любен Каравелов”

гр. Бургас

 

Уважаема г-жо Директор,

Втора седмица сме в извънредно положение и Вие не пропускате да ни обнадеждите с искрени думи на истински загрижен човек! Много сте права, когато си родител, животът е много цветен. Сега сме в положение, когато тази цветност не е толкова силна, защото всички сме притеснени, затворени по домовете си, загрижени за здравето и бъдещия си живот. Всички трябва да сме силни и ни е нужен много позитивизъм, за да минаваме по- леко през тази ситуация! Трябва обаче и да сме много отговорни към децата, защото те са нашите стъпки нагоре! Затова е важно да запазим техните чисти, детски емоции далеч от този непознат за нас враг!

 Искаме да изкажем искрената си благодарност към Вас като Директор, че успявате да организирате и мотивирате учителите в повереното Ви училище, като към човек, който е чувствителен към непреходните неща- сърцата на нашите деца!

Да са ни живи и здрави преподавателите- г-жа Петкова, г-жа Борисова, г-жа Георгиева, г-жа Иванова и г-жа Генчева! Ясно ни е, че много бързо трябваше да свикнат с новите правила, съзнаваме трудностите на новото им ежедневие! Но въпреки всички трудности и недоспиването, винаги са на наше разположение! Понякога заедно стигаме до отговорите, но това означава колко добри хора са. Загърбили са всякакво его в името на доброто на нашите деца!

Затова, поклон и за Вас! Вие също сте на първа линия!

Благодарим и разчитайте на нас!

 

С уважение: Родители на учениците от III а клас