Отличието на доц. Милушева й бе връчено на церемония в президентството. Снимки Личен архив

Отличието на доц. Милушева й бе връчено на церемония в президентството. Снимки Личен архив

Доц. д-р Полина Милушева получи почетния знак на президента на Република България Румен Радев. Високото отличие ѝ беше връчено на тържествена церемония за значимия ѝ принос в отстояването на каузата на хората с редки заболявания в България, както и за осигуряването на информация и обучението на родителите на деца с дефицит на растежния хормон.

Доц. Милушева е част от Националния алианс на хора с редки болести и дългогодишен преподавател в Техническия факултет на бургаския държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров".

"Това признание е повод за гордост, за мъдрост, както и за вечния въпрос за смисъла на живота. Когато се обръщам назад в годините, разбира се, виждам както успехите, които трябва да ценим, така и трудностите и несполуките, които са важна и поучителна част от нашия път. Дълбоко вярвам в бъдещето на нашия Алианс, не само заради професионализма, а най-вече заради силната отдаденост и свързаност на хората, застанали зад каузата "редки болести".

Това признание е за всички вас приятели, с които заедно вървим по трудния път!+, коментира доц. Милушева.

Президентът Радев получи плакет с признателност и благодарност от Националния алианс на хора с редки болести и Института по редки болести.

Екипът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" поздравява доц. Милушева за високата оценка и ѝ пожелава да продължава да работи с такава енергия и отдаденост за всички важни каузи.

Галерия