Бургаските ученици се включиха в асамблеята. Снимки Личен архив

Бургаските ученици се включиха в асамблеята. Снимки Личен архив

Бургаски ученици представиха талантите си на националната асамблея "Земята на децата", която се проведе навръх 1-ви юни в Националната спортна академия. Асамблеята се организира от Ваня Ламбева и в нея участваха ученици от цялата страна.

"Нашето училище получи специална покана за участва. Това вече е признание, тъй като самата асамблея няма състезателен характер", каза пред "Черноморие" Таня Стоянова - преподавател по изобразително изкуство в СУ "Св. св. Кирил и Методий". Бургаската гимназия участва с десет ученици от VI и IX клас, които са от паралелките с рисуване. Те са били избрани по два критерия - да умеят да рисуват и да имат добри физически данни. По време на асамблеята всички участници са творили по темата "Земята на децата" и са участвали в спортни игри.

Бургаските представители са били заедно с учителите си по рисуване - Таня Стоянова и по физическо възпитание - Таня Спирова.

Националната асамблея се проведе точно 40 години след първото издание на асамблея "Знаме на мира", която се е организирала под патронажа на Людмила Живкова (председател на Комитета за изкуство и култура по времето на социализма б.а.)

Галерия