Ерик Иванов и Зорница Колева мечтаят да завършат театралната академия и да станат артисти. Снимки Черноморие-бг

Ерик Иванов и Зорница Колева мечтаят да завършат театралната академия и да станат артисти. Снимки Черноморие-бг

Бургаски ученици, участници в кинокласа на Надежда Косева, който се проведе в рамките на XVIII-то издание на Международния "София филм фест на брега" заснеха два филма. "Изчакайте" и "Диря", създадени от участниците във второто издание на класа, бяха прожектирани за първи път на бургаския кинофорум. "Моята оценка за тези два филма е добра. Те са на нивото като за студенти втори курс към театралната академия. Ерик Иванов (един от артистите в двата  филма б.а.) е истинско попадение. Зорница Колева, която играе във филма "Диря" също добре се справи", каза проф. Георги Дюлгеров - художествен ръководител на "София филм фест на брега".

Двата филма бяха създадени по всички изисквания на майсторския клас. Участниците гледаха филма "Бащата" на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева. Учениците избраха два епизода от него, за да създадат своите филми и така се раждат двата филма - "Изчакайте" и "Диря". Те бяха прожектирани в последния ден на кино фестивала. На финала проф. Дюлгеров пожела на младите участници в кино класа да продължат да се занимават с кино изкуство. "В този град има традиции. Преди 60 години аз и Руси Чанев участвахме в пиесата "Двубой" на тази театрална сцена ("София филм фест на брега" се провежда последните 9 години в Общинско кино "АБ", което е в залата на драматичен театър "Адриана Будевска" б.а.). Тогава си обещахме да станем артисти", разказа на младите участници в кино класа именитият автор на култовите филми "Авантаж" и "Мера според мера".

"Заради корона вирус част от курса тази година се проведе онлайн. Въпреки това, резултатите бяха добри", каза Надежда Косева, ръководител на кино класа в Бургас.

Двата филма "Изчакайте" и "Диря" ще бъдат прожектирани в рамките на Фестивала на младите в изкуството, който ще се проведе от 14-ти до 17-ти октомври в Бургас, научи сайт "Черноморие“". Тогава зрителите ще се срещнат с част от екипа, създал тези филми. Сред тях ще бъде Ерик Иванов, който е ученик в 12-ти клас на Средно училище "Св. св. Кирил и  Методий" и Зорница Колева, ученичка в 10-ти клас на Гимназия с преподаване на романски езици "Георги Сава Раковски". Любимият актьор на Ерик е Тодор Колев, а на Зорница - Мартина Апостолова, споделиха пред "Черноморие" учениците. Тяхната мечта е след време да завършат театрална академия и станат професионални артисти.

Галерия