Учениците и техните преподаватели са доволни от постигнатите резултати. Снимки СУ Св. св. Кирил и Методий

Учениците и техните преподаватели са доволни от постигнатите резултати. Снимки СУ Св. св. Кирил и Методий

Ученици от бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" станаха вицешампиони в комплексното класиране на Националните ученически игри по лека атлетика на Българската параолимпийска федерация, които се проведоха в София.

В изключително оспорвана надпревара те се класираха на призови места в състезанията по лека атлетика. Двe първи места в дисциплината 100 м гладко бягане завоюваха Антония Димитрова при девойките и Кристиян Костов при юношите. Общо 11 са спечелените медали от десетокласниците Антония Димитрова и Кристиян Костов и единадесетокласниците Миглена Тишева и Димитър Илиев в дисциплините 100 м гладко бягане, 400 м гладко бягане, скок на дължина със засилване, хвърляне на малка плътна топка и тласкане на гюле.

С два златни, шест сребърни и три бронзови медала бургазлии бяха наградени от представители на Българската параолимпийска федерация, представители на Министерството на младежта и спорта и преподаватели от Националната спортна академия. Ръководители на бургаския отбор, отговорни за подготовката и представянето на лекоатлетите, са Марияна Георгиева, старши ресурсен учител и Светла Тодорова, логопед в бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий". За трета година под тяхното ръководство учениците им участват и се представят успешно в параолимпийските национални игри.

В призовата тройка в комплексното класиране през тази година първо място завоюваха софийските спортисти, следвани от бургаските и габровските лекоатлети.

Директорът на бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" Снежана Няголова  поздрави вицешампионите и им пожела още много успехи.

Галерия