Кампанията започна на 24-ит май миналатат година. Снимка Архив Черноморие-бг

Кампанията започна на 24-ит май миналатат година. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаските художници организират благотворителна изложба, за да съберат 2 500 лева. Това е остатъкът от задълженията, натрупани през годините от Дружеството на художниците в морския град. Дългът на Дружеството възлизаше на 11 000 лева (главницата и натрупаните лихви б.р.) и е от 2006 година. Става въпрос за неплатени вноски по наема на залата на Дружеството, която се намира на улица "Александровска" към стопанина й - Областна управа - Бургас. За 13 години, до 2019 година, задълженията са намалени до 4 500 лева.

На откриването на празничната изложба по случай 24-ти май през миналата година председателят на Дружеството Добрин Вътев обяви кампания за набиране на средства за погасяване на дълга. На призива откликнаха приятели и почитатели на изобразителното изкуство и бе събрана сумата от 2 000 лева. В момента размерът на задълженията е 2500 лева. За да покрие сумата Управителният съвет на Дружеството взе решение да бъде организирана благотворителна изложба. Средствата от картините, които ще бъдат продадени ще отидат за погасяване на сумата.

Всеки, които иска да помогне може и да дари средства по сметката на Дружество на художниците - Бургас, IBAN : BG65 UNCR 7000 1521 7542 03, BIC : UNCRBGSF.