Баскетболният клуб победи тима на Балкан. Снимки Община Бургас

Баскетболният клуб победи тима на Балкан. Снимки Община Бургас

Баскетболистите от бургаския клуб „Черноморец“ успяха да обърнат и шампиона „Балкан“ за седма победа поред в Националната баскетболна лига. Момчетата на треньора Васил Евтимов спечелиха дербито пред пълните с ентусиазирани зрители трибуни в зала „Бойчо Брънзов“, които ги подкрепяха през целия мач.

90:81 - това е крайният резултат в полза на „Черноморец“. Гостите от Ботевград взеха само първата част с 26:23. В следващите три, нашите диктуваха събитията на терена и ги спечелиха, съответно с 21:20, 24:20, 22:15.

Капитанът Христо Захариев беше най-резултатен с 23 точки. Много силен мач изигра и Андрей Иванов със 17 отбелязани точки. С по 14 точки завършиха Милен Захариев и Ладериън Грифин. Травис МакКонико вкара 12 точки, а Шон Смит – 10 точки.

пълен актив от 14 точки /7 победи от 7 мача/, „Черноморец“ е едноличен лидер. Следват ЦСКА и „Балкан“ с по 12 точки /по 5 победи и 2 загуби/ и т.н. В следващия осми кръг, „акулите“ отново са домакини. На 26 ноември, неделя, в зала „Бойчо Брънзов“ ще се играе дербито между „Черноморец“ и ЦСКА. Началото е в 13:00 часа.

Галерия