И залите на Медицинския факултет ще бъдат отворени за посещения. Снимка Лина Главинова

И залите на Медицинския факултет ще бъдат отворени за посещения. Снимка Лина Главинова

Бургаският държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров" ще посреща гости на 7-ми март. Инициативата "Ден на отворените врата" ще се проведе от 09.00 до 15.00 часа тази събота във всички неговите корпуси. Всеки, който желае, ще може да се потопи напълно в академичната атмосфера. Да се разходи из учебните зали на неговите светли и красиви корпуси. Да посети кабинетите за практически занятия и да надникне в лабораториите и демонстрационните стаи. Да се срещне с преподаватели с различни академични степени и звания и да зададе въпроси, които го вълнуват.  Да се порадва на веселите ята студенти, които със своя младежки ентусиазъм и  любознателност внасят живот и радост във висшето учебно заведение.

Интересуващите се от химически и технически науки ще бъдат посрещнати в сградата на Неорганичен корпус на Университета.

Онези, които съзират своето призвание в педагогическите, хуманитарните и стопанските науки,  могат да гостуват на Факултета по обществени науки до Начално базово училище в комплекс "П.Р. Славейков".

Най-новият Медицински корпус е построен на мястото, където първоначално е възникнал Университетът - в обширното каре на булевард "Яким Якимов" № 1 на изхода на Бургас за София. В него са добре дошли всички, които са заинтригувани от професии в направленията "Здравни грижи", "Обществено здраве" и "Медицина".

Колежът по туризъм в парк "Езеро" също ще бъде на разположение на онези, които смятат, че туризмът е тяхното призвание.