Фестивалът ще се проведе на 9-ти и 10-ти август на територията на пристанището, каза организаторът Николай Тодоров (вляво). Снимка Лина Главинова

Фестивалът ще се проведе на 9-ти и 10-ти август на територията на пристанището, каза организаторът Николай Тодоров (вляво). Снимка Лина Главинова

Новият бургаски "SPICE Music Festival-90's edition" е насочен към децата на 90-те години. Това е фестивал за тези, които израснаха с тази музика и бяха в България по това време. Надявам се, че сега те ще дойдат със своите деца, каза Николай Тодоров - организатор  на новия музикален фестивал. Той е посветен на музиката на 90-те години на миналия век. В него ще участват 12 изпълнители и групи от това време, сред които East 17, 2 Unlimited, Rednex, Sonique, Dr. Alban, Cappella, La Bouche, SNAP и други. Фестивалът ще се проведе на 9-ти и 10-ти август на територията на пристанището.

"Не търсим аналог със "Spirit of Burgas". Участвал съм в организацията му и го харесвам много. Той беше доказателство как може да се прави такъв фестивал в Бургас", обясни Тодоров.

166 000 лева без ДДС ще осигури Община Бургас за провеждането на фестивала. Сумата необходима за организацията му е в пъти повече, обясни Тодоров. 

Фестивалната зона ще бъде изгранета на пристанището и тя ще пренесе публиката в духа на 90-те години. Там ще бъдат разположени и зони за храна и напитки, места за забавления.

Билетите за събитието вече са пуснати в продажба. Цените са една категория: от 25-ти февруари до 31-ви март - 55 лева за двудневен билет, от 1-ви април до 31-ви май - 66 лева за двудневен билет, от 1-ви юни до 31-ви юли - 77 лева за двудневен билет, а след 1-ви август - 88 лева за двудневен билет. Еднодневни билети ще се предлагат само на място в дните на фестивала.