В спектакъла играе и Тони Димитрова. Това е нейната поредна роля в бургаския театър. Снимка Архив Черноморие-бг

В спектакъла играе и Тони Димитрова. Това е нейната поредна роля в бургаския театър. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургасккият драматичен театър "Адриана Будевска" ще отбележи Световния ден на театъра (27-ми март) с представлението на "Съвсем проста история". Автор на текста е Мария Ладо, режисьор е Борислав Чакринов.

"Съвсем проста история" от доста години тя се играе на много европейски и световни театрални сцени и неизменно получава горещото одобрение на публиката и дълъг сценичен живот. Само дето авторката много умело е вплела в сценичното действие хора и животни. Животни, които винаги отиват на небето и  хора, за които това не винаги е така. И на фона на безусловния морал на животните, успява да постави много въпроси за нас, хората - доколко десетте божии заповеди успяват да регулират съвременния ни живот, доколко сме способни да обичаме, да сме толерантни към различните, да живеем като общество. Всъщност една не толкова проста история", споделя Борислав Чакринов.

Освен основната част на трупата, на сцената отново ще видите прекрасната Тони Димитрова, а великолепната музика към спектакъла е сътворена от гост композитора Мариан Нечак.

"Съвсем проста история" ще се играе тази вечер от 19.00 часа на голямата сцена на драматичен театър "Адриана Будевска".