За Пепа Николова това е дебютът на сцената на бургаския театър. Снимки Черноморие-бг

За Пепа Николова това е дебютът на сцената на бургаския театър. Снимки Черноморие-бг

Бургаският драматичен театър "Адриана Будевска" ще зарадва почитателите си с нова постановка по испанската пиеса "Третата дума" от Александро Касона. Постановката е на режисьора и директор на храма на Мелпомена Борислав Чакринов. Това е дебют за новото попълнение на трупата на театъра - Пепа Николова. Тя влиза в ролята на учителката, в която се влюбва нейния ученик - в ролята Никола Парашкевов.

"С огромно удоволствие тръгнах към този текст. Това е романтична любовна история, разказана от един от най-големите испански драматурзи", каза Борислав Чакринов. Пиесата е писана от Касона по времето, когато е живял в Аржентина. "Третата дума" е най-представителната пиеса на автора, съчетала в себе си философията на Калдерон и страстта на Лорка. Класическа любовта история, в която се преплитат конфликти и тайни от миналото, които се разкриват постепенно в хода на действието.

В спектакълът играят и Зорница Константинова, Невена Цанева, Валери Еличов, Тони Минасян, Златко Ангелов.

"Третата дума" е четвъртото заглавие на испаноезична пиеса, която се поставя в бургаския театър през последните 20 години. Публиката е гледала и "Кредитът", и "Момчето от последния чин".

 

Галерия