Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол. Снимки Авторът

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол. Снимки Авторът

Бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, известна още като Механото, домакинства националното състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС". В него участват седем професионални гимназии от цялата страна. Най-добрият отбор ще представи страната ни на състезанието в Унгария.

Официалното начало бе дадено в обновената зала на Механото, а събитието уважиха Ваня Тивидошева - директор дирекция "Професионално образование и обучение" на Министерството на образоването и науката, Златка Иванова - старши експерт в дирекция "Професионално образование и обучение" на МОН, Чавдар Здравков - експерт от МОН, зам.-областният управител на област Бургас Пламен Янев, председателят на Общински съвет - Бургас Севдалина Турманова, началникът на Регионално управление на образованието - Бургас Петя Петрова, зам.-кметът по бюджет и финанси на Община Бургас Красимир Стойчев и други.

Директорът на ПГМЕЕ инж. Роза Желева откри форума и благодари на гостите, уважили официалната церемония. Поздравителен адрес от името на кмета на община Бургас Димитър Николов прочети зам.-кметът Красимир Стойчев.

Музикален и танцов поздрав към гости и участници отправиха учениците от ОУ "Любен Каравелов" и детска градина "Вълшебство".

В националния кръг на състезанието в Бургас ще вземат участие гимназисти от Професионална гимназия по транспорт "Макгахан" - София, Професионална гимназия по транспорт и строителни технологии "Гоце Делчев" - Пловдив, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт - Казанлък, Техническа професионална гимназия - Ботевград, Професионална гимназия "Алеко Константинов" - Свищов, Професионална гимназия по механотехника "Владимир Комаров" - Силистра.

Състезанието продължава в петък и събота, 28 и 29 април. Участниците трябва да решават тест с теоретични задачи от автомобилната техника, да покажат практически умения в диагностиката и ремонта на автомобилите, както и при шофирането.

Галерия