С флашмоб ученици и учители от Механото поздравиха участниците. Снимки Черноморие-бг

С флашмоб ученици и учители от Механото поздравиха участниците. Снимки Черноморие-бг

Бургаската Професионална гимназия по Механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) и домакин на Регионално състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство". Състезанието се провежда днес и утре (23-24 април). В него участват отбори от професионални гимназии от Габрово, Градница, Стара Загора, Казанлък, Сливен, Ямбол и два отбора от Бургас, единият от които на Механото.

"Нашата гимназия за втори път домакинства състезанието. Заради пандемията обаче, миналата година то се състоя онлайн. Сега обаче имаме възможност да го проведем на живо.", каза директорът на ПГМЕЕ Роза Желева. Тя пожела успех на всички отбори - участници.

Днешният състезателен ден предвижда - инструктаж по ЗБУТ и ПАБ с участниците в практическата част на индивидуалното състезание по управление на автомобил и на участниците в отборното и индивидуалното състезание за автомонтьори. Решаване на теоретичен тест по устройство, обслужване и ремонт на моторно превозно средство. Решаване на тест по БДП. Практическото състезание за умело шофьорско управление на автомобил започва в 16.30 часа в двора на Механото.

Ученици и учители от гимназията поздравиха участниците с флашмоб, с който дадоха начало на състезанието.

 

Галерия