Вече 65 години Морското училище в Бургас обучава кадри. Снимка Архив Черноморие-бг

Вече 65 години Морското училище в Бургас обучава кадри. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското училище, празнува своята 65-годишнина със серия от събития. Проявите, посветени на годишнината, започнаха още преди дни, а тази седмица е тяхната кулминация.

В рамките на днешния учебен ден в X "б" клас ще се проведе открит урок по КСМ с учител Петър Янков. Ученическият съвет организира кръгла маса, дискусия.

От 15:00 часа е началото на футболната среща между учители и  ученици.

На 5-ти декември от 08:00 до 09:00 часа ще се проведе тематичен час на класа - запознаване с историята на училище. Ще бъде открита изложба на тетрадки, рисунки, рецитал, награждаване на победителите в конкурсите на училището.

От 11:00 часа утре, вторник, ще започне среща - диалог по класове с изявени личности. Водосвет ще бъде извършен от отец Емилиян по случай 65-та годишния на ПГМКР "Свети Никола".

В програмата е включен и тържествен Педагогически съвет, на който са поканени на Военно-морска база "Бургас", на БСУ, на ВМУ, на Морска администрация, Огнян Райчев, Диян Райчев и други.