Бургаската гимназия почита своя патрон - свети Никола

Бургаската гимназия почита своя патрон - свети Никола

Бургаското Морско училище направи видео поздрав по случай днешния празник на свети Никола - патрон на гимназията. Специален поздрав отправи и директорът на Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" - Христина Жабова.

"Уважаеми учители и служители, скъпи ученици,

Днес, в този празничен ден, когато отбелязваме 62 годишнина от създаването на ПГМКР "Свети Никола", обръщаме поглед назад, за да направим равносметка на постигнатото през изминалите години! Пътят на едно училище може да бъде успешен, само ако се опира на традициите! Всяка година е едно стъпало нагоре към успеха на познанието, поддържайки жива искрата на знанието, предавайки натрупания опит на всеки, който е учил в това училище!

Уважаеми колеги,

Благодаря Ви за професионализма, който влагате в работата си, издигайки авторитета на Морското училище, като утвърдена образователна институция, обучаваща висококвалифицирани специалисти,търсени на пазара на труда в международен план. Благодаря Ви за усилията, които полагате във възпитанието и изграждането на подрастващите като личности с утвърдени морални ценности и добродетели!

Скъпи ученици,

Бъдете добри пътешественици в света на знанието и науката и с гордост носете славата на Морската гимназия! Нека да бъдем единни и заедно да работим за просперитета на училището!

Уважаеми родители,

Вие сте нашите съмишленици! Живеем в трудно време, но нека да посрещнем изпитанията с гордо вдигната глава. Заедно можем повече!

На всички настоящи и бивши учители и ученици на ПГМКР "Свети Никола" пожелавам много здраве и творчески успехи!

Честит празник"!

инж. Христина Жабова - директор на ПГМКР "Свети Никола"