Кулминацията на тържествата ще бъде на 22-ри март. Снимка ОУ Найден Геров

Кулминацията на тържествата ще бъде на 22-ри март. Снимка ОУ Найден Геров

Бургаското ОУ "Найден Геров" ще отбележи патронния си празник със серия от събитии, които започват на 20-ти март. В понеделник в 09:30 часа във фоайе на училището ще бъде представен училищния вестник "Училищникъ", специално празнично издание.

На 21-ви март ще се проведе инициативата "Да напълним сърцето на Пинокио с капачки", която е с домакин детска градина "Пинокио". От 09:30 часа в дирекцията ще се състои награждаване на медалистите от международното математическо състезание "Математика без граници".

Кулминацията е на 22-ри март. Патронният празник започва в 09:00 часа в училищния двор и физкултурните салони със спортни дейности с ученици от II до VII класове. В 11:00 часа в Актовата зала ще бъде дадено началото на празничния концерт-спектакъл.

На 23-ти март от 13:30 часа отново в Актова зала ще бъде открита Математическа викторина и изложба "Великите математици" с участието на ученици от четвъртите класове и от V "а" клас. От 12:00 часа във фоайето ще бъде представена творческа работилница: "Майсторете ръчички" с участието на учениците от II "б" и II "г" клас.

На 24-ти март от 12:00 часа отново във фоайето ще бъде представена творческа работилница "Майсторете ръчички" с учениците от II "а" и II "в" клас. От 08:00 до 15:30 часа ще се състои Ден на отворени врата - родители и гости могат да посещават часове в начален етап. Родители на бъдещи първокласници ще могат да разгледат училищната сграда и да се запознаят с учителите.

В 13:00 часа в училищния двор ще бъде представена изложба на учебните предмети през погледа на учениците от прогимназиален етап (история, природни науки, математика, технологии, изобразително изкуство) на щандове с изработени ученически проекти.