Бургаското училище получи световно отличие

Бургаското училище получи световно отличие

Бургаското ОУ "Найден Геров" получи бронзова награда от Световния алианс на училищата! Отличието се присъжда на училището, за значителен напредък и ангажираност в образованието, иновации и устойчивото развитие. Тази награда е  резултат от успешни международни проекти, инициативи и сътрудничество, които училището  реализира, и които отговарят на критериите на алианса.

"Global School Alliance" обединява учителите от цял ​​свят с общата цел- да предоставят глобално обучение за учениците. Чрез комбиниране на сътрудничество, членовете могат да развият трансформиращи международни партньорства и автентични учебни преживявания.

Членовете на Световния алианс на училищата - "Global School Alliance" сa от всички краища на света и си сътрудничат по съвместни проекти и се свързват чрез обмен и обучение в световен мащаб.

Членството дава възможност за достъп до широк набор от ресурси, възможности и опит както за подобряване на качеството на образованието, така и за насърчаване на глобална перспектива както сред ученици, така и сред преподаватели.

"Global School Alliance" инвестира в развитието на глобалното образование, а ОУ "Найден Геров" е единственото  училище в България, прието за членство в Алианса.

Галерия