Първокласниците с желание прекрачиха прага на своето училище. Снимки Черноморие-бг

Първокласниците с желание прекрачиха прага на своето училище. Снимки Черноморие-бг

Бургаското СУ "Иван Вазов" посрещна отново първокласници след няколко годишно прекъсване в своята над 60-годишна история. За първи път от четири години прага на централното бургаско училище прекрачиха най-малките - първолаците. С трепет и вълнение те и техните родители се събраха в двора на училището, за да присъстват на тържествената церемония по откриването на новата учебна 2020/2021 година. Специални гости на празника бяха - общинските съветници от Комисията по образование в местния парламент на Бургас - Стоян Коларов и Манол Тодоров, Веселина Таралова - директор дирекция "Образование" в Община Бургас, Варвара Панчева от Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров".

В двора на гимназията за първи път се събраха и осмокласници, които ще се обучават в профилираната паралелка "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". Те бяха поздравени от директора на училището Виктор Григоров. Той призова учениците да подадат с вяра и доверие ръка на своите учители. "Бъдете истински морски хора, които не се страхуват от грешките си", призова ги Виктор Григоров.

Успешна учебна година на всички пожелаха и съветникът Манол Тодоров и Варвара Панчева. Поздрав към децата отправиха и първокласниците Злати, Георги и Аделина.

В СУ "Иван Вазов" през учебната година ще се обучават и две паралелки в подготвителна група.

Галерия