Събитието ще се проведе в двора на бургаската гимназия. Снимка Архив Черноморие-бг

Събитието ще се проведе в двора на бургаската гимназия. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" е избрано заедно с още пет училища в страната, в които ще стартира първото издание на Националната програма "Заедно в изкуствата и в спорта" на Министерството на образованието и науката. Тя има за цел да насърчи учениците в колективните спортове и в изкуствата. Програмата стартира едновременно в шест училища в страната на 7-ми октомври, петък, точно в 09.00 часа. В Бургас стартът ще бъде даден в двора на СУ "Св. св. Кирил и Методий". Събитието, което е с продължителност от час и половината ще бъде разделено условно на две части - спорт и модул изкуства.

В състезанията по футбол, баскетбол, волейбол, щафетни игри, както и в музикалните състави, вокалната група, мажоретния състав ще се включат ученици от СУ "Св. св. Кирил и Методий", от СУ "Добри Чинтулов", ППМГ "Акад. Никола Обрешков", ПГ по транспорт, ОУ "Св. Климент Охридски", ОУ "Княз Борис I", ОУ "Елин Пелин", ОУ "Любен Каравелов".

Специални гости на "Заедно в изкуствата и в спорта" ще бъдат спортистите - Христо Порточанов, Димитър Димитров - Херо, Деян Петков, Георги Братоев и Валентин Братоев, Любомир Шейтанов, Стефан Чавдаров, Димо Костов, както и представители на МОН, на Регионалното управление на образованието, на Областна управа и Община Бургас.