Най-старото училище почита патроните си - равноапостолите Кирил и Методий. Снимка Архив Черноморие-бг

Най-старото училище почита патроните си - равноапостолите Кирил и Методий. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" отбелязва патронния си празник - 11-ти май с виртуална изложба. Учениците и техните преподаватели почитат на днешната дата своите патрони - равноапостолите Кирил и Методий. Празникът на най-старото училище в морския град винаги носи усмивки, настроение и е изпъстрено със серия от събития. Зарази извънредното положение и дистанционното обучение, което се осъществява втори месец в цялата страна, днешният празник е пренесен във виртуалното пространство.

Учениците от I "б" клас отбелязаха деня с Празник на буквите. V "г" клас бяха подготвили 10 любопитни факта за живота на Кирил и Методий. Учениците от V клас с разширено преподаване на изобразително изкуство с ръководител Таня Стоянова подредиха виртуална изложба "Коронавирусът и аз" (изложбата може да разгледате тук)

Презентация на тема: "Бургаското училище през Възраждането" са подготвили за днешния 11-ти май учениците от VII "г" клас.

С рецитали с музика и стихове в отбелязване на патронния празник се включиха ученици и от останалите класове в гимзанията.