Ученици от четвъртите класове поставиха цветя пред паметника на Кирил и Методий в Морската градина. Снимки Черноморие-бг

Ученици от четвъртите класове поставиха цветя пред паметника на Кирил и Методий в Морската градина. Снимки Черноморие-бг

Бургаското училище "Св. св. Кирил и Медотий" отдаде днес 11-ти май почит към своя патрон - солунските братя. По традиция едно от най-старото училище в морсия град празнува събира свойте възпитаници и преподаватели на празника. Четвъртокласниците заедно със своите преподаватели изнесоха рецитал пред паметника на Кирил и Методий в Морската градина.

Официалното начало на празника бе дадено в 10.30 часа в двора на гимназията. "Празникът на светите братя Кирил и Методий е толкова значим  и неповторим за българското училище, защото е символ на почитта на българина към знанието, духовността  и образованието, защото е празник, който посвещаваме на силата и тържеството  на духа", кава в прочувствното си словото директорът на гимназията Снежана Няголова. И допълни: "Да не забравяме, каквото е училището днес,това ще е и бъдещето ни! Това е нашата отговорност! Честит празник на всички, които носят в сърцето си любов и признателност към буквите!".

Поздравителен адрес прочете доц. Димитър Минчев от името на ръководството на БСУ. "С гордост можем да кажем, че 500 възпитаници на училище "Св. св. Кирил и Методий" са били студенти в БСУ", допълни младият учен.

След официалната част всички присъстващи в двора на гимназията се насладиха на изпълненията на младите таланти на училището. Празникът в чест на патрона на гимназията завърши с кръшно българско хоро, на което се престрашиха и се хванаха ученици и учители.

Галерия