Бургас на градус от температурен рекорд Най-топло на този ден в Бургас е било през 1979 година, когато измерената температура е била 21,7 градуса.


Въпреки слънчевото време, Варна бе далеч от температурен рекорд. В 14 часа днес в морската столица, термометрите са показали 12 градуса. Най-топлият 14 март е бил през 1934 година, когато температурата на въздуха е достигнала 22,6 градуса, отчетоха още от НИМХ – Варна. 

Заоблачаване и превалявания от дъжд се очакват от средата на седмицата, в сряда и в четвъртък, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

През нощта над страната ще има временни увеличения на облачността, но утре ще преобладава слънчево време. 

По-значителни увеличения на облачността ще има сутринта над западната, а следобед - и над източната половина от страната. 

Времето ще се задържи почти тихо, с минимални температури между минус 1 и 4 градуса, в София около 2, и максимални - между 17 и 22 градуса, в София - около 20. 

По-ниски ще останат температурите по морския бряг - 10-13 градуса.

По планините ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура в районите с надморска височина 1200 м ще бъде около 13 градуса, на 2000 м - около 6 градуса.

В сряда ще се заоблачи и в Западна България ще завали дъжд. В Източна България ще има повече слънчеви часове. 

В четвъртък също ще има превалявания от дъжд. След обяд над Западна България ще има временно намаление на облачността. 

Въпреки че дневните температури слабо ще се понижат, времето ще остане сравнително топло. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса.

В събота и неделя също няма да се радваме на слънчево и топло време, според сайта Sinoptik.bg. Тогава максималните температури в София ще са съответно 8 и 10 градуса и се очаква да вали. 

Според сезонната прогноза на НИМХ тази пролет ще е със средни сезонни температури и количества валеж, близки до нормалните.

Март е прогнозиран като относително студен и сух, април - относително мокър или с температури и валежи близки до нормалните, а май - относително топъл, с температури и валежи близки до нормалните.

 

 

Днес+