P5108776

P5108776

Бургазлии искат да живеят в европейски град, не на паркинг

на Международна седмица за безопасност на движението и бе посветена на пешеходците като най-уязвимите участници в движението.P5078671_1

По време на акцията са получени и десетки сигнали, сред които - кръговото кръстовище на "Мираж"е изключително опасна за пресичане зона, поради липсата на пешеходни пътеки и това, че водачите не дават предимство на пешеходците. Това място е сигнализирано от 5-ма граждани, а десетки споделиха, че и според тях не е безопасно и трудно за пресичане и, че е препоръчително да се създаде някаква възможност за преминаване на пешеходците; времетраенето на зелената светлина (за пешеходците) на светофара на кръстовището на улица "Сан Стефано" и булевард "Стефан Стамболов" е много кратко; на булевард "Демокрация", спирката на автобус "12" в посока центъра на града, пешеходната пътека е след завой. Трябва да бъде обезопасена, защото е опасна, заради многото неспазващи ограниченията на скоростта водачи.

Има и предложения да се забрани карането на велосипеди в централната част на града - улиците "Александровска" и "Богориди", както е в някои други европейски градове.

Сигналите, които са подадени са над 30 и те са изпратени до кмета на община Бургас Димитър Николов.