Кампанията има за цел да насочи вниманието към пеликаните

Кампанията има за цел да насочи вниманието към пеликаните

Бургазлии с благотворителна акция в полза на пеликаните. Зад идеята стои "Българска фондация биоразнообразие". Еко организацията кани всички да се включат в нетрадиционното събитие, което ще започне на 24-ти юни в 18.00 часа в пространството на Атанасовско езеро -  "симБиотично". С тази проява ще бъде дадено и началото на сезона там.

"И тази година няма да нарушим традицията и ще открием сезона с наелектризиращ концерт на "Rock Acoustic" с Ясен Димитров, Георги Русев и Тодор Тодоров, както и с музиката на младите и обещаващи "Kris Gran" и "OnTheTree". Освен това, сме подготвили арт базар, на който можете си закупите произведения на местни творци от всички възрастови групи", каза пред "Черноморие" Радостина Ценова от БФБ.

В базара ще участват "Подправките на Еди и Дима", ще има интерактивна танцова работилница, която ще раздвижи публиката, благотворителна разпродажба на рисунки на птици и снимки на пеликани.

"Няма как купонът да мине без вкусна храна и студени напитки, затова сме поканили нашата любима Буба (Борислава Симова) от "Традиция" и "Пивоварната", които ще се погрижат във всеки един момент да сме сити и да имаме чаша студена биричка в ръката", допълни Радостrkd Ценова.

Тази година събитието ще подкрепи кампанията "Да дарим за къдроглавия властелин на езерата". Къдроглавият пеликан е една от най-забележителните и едри европейски птици, но няма друг такъв голям европейски град като Бургас, където хората могат да се насладят на красотата на огромните пеликани, подредени в стройни редици над главите им.

Пеликаните са любимци на бургазлии и са емблематични за града, затова от БФБ искат заедно с всички да помогнат за опазването им.

Входът за събитието е срещу дарение. Всички участници ще дарят % от продажбите си в полза на пеликаните.

Галерия