Разбитити участъци по улицата не са само в района на затвора

Разбитити участъци по улицата не са само в района на затвора

Бургазлии се жалват, че си разбиват ходовата част на автомобилите, заради дупките на улица "Индустриална". Тя е една от основните пътни артерии в крада и трафикът по нея не спира и през почивните дни. Причината е, че по нея, освен леки автомобили, минават и товарни, заради намиращите се там складове на фирми и магазини, както и автобусите на градския и обществен транспорт.

Работещи в района срещу затвора ни изпратиха снимки, на които ясно се вижда, какво е сегашното състояние на улицата. Хората са подали преди седмица сигнал до Община Бургас, но до този момент не са получили отговор кога ще бъде отремонтирана "Индустриална". Проблемът с дупките не е отсега, но тъй като улицата не е ремонтирана основно от години, сега положението с разбития асфалт се влошава. Работещите там се оплакват, не само от повредите на автомобилите си, но и сигнализират, че дупките са предпоставка за пътни транспортни произшествия. Причината е, че след като завали дъжд, дупката се пълни с вода и когато гумата на автомобила попадне в нея шофьорът може и да не успее да овладее возилото, ако дупката е дълбока.

Справка в бюджета на Община Бургас за настоящата година показва, че има заложени средства за ремонта на улица "Индустриална". Те са в размер на 1 400 000 лева и са в перо "Преходен остатък от общинска дейност". Кога обаче ще започне обновяването на улицата все още не е ясно.

Галерия