ОбС реши: Бургас ще има ледена пързалка. Снимки Лина Главинова

ОбС реши: Бургас ще има ледена пързалка. Снимки Лина Главинова

Бургазлии ще се пързалят срещу 9 лева. Толкова ще струва цената за 1 час на ледената пързалка и наема на кънки. Пързалката е разположена на пространсвото пред Съдебната палата в морския град. Цените на тарифите бяха гласувани от съветниците в местния парламент. Община Бургас ще плаща по 30 000 лева наем за пързалката на месец. Тя ще се стопанисва от Общинско предприятие "Спортни имоти".

"Идеята е хубава, цените са разумни. Но дали не е по-разумно да си купим една пързалка, вместо да я наемаме? Да инвестираме в нещо, което да носи пари", коментира съветникът Георги Дражев (НФСБ).

"Една нова пързалка струва 500 000 лева, а втора употреба - 200-250 000 лева", коментира кметът на Община Бургас Димитър Николов.

"Приветстваме подобен подход. Но не е ли по-разумно да отдадем една площ, на която да бъде разположена пързалката вместо да плащаме наем за нея? За 10 месеца ще си купим нова пързалка. Нека да помислим за това. Все още не сме гласували докладната, а пързалката вече се строи", заяви Евгений Мосинов - съветник от БСП.

По думите на кмета Николов нито една фирма не е поискала да монтира пързалка през последните пет години. На същото място е имало пързалка преди 6 години. Тогава температурите бяха високи и от пързалката течеше вода.

"Можем още сега да заложим средства в бюджета за следващата година за закупуването на пързалка втора употреба. Имаме идея тя да бъде монтирана на един от тенискортовете до новата спортна база в комплекс "Славейков". Така ще се използва енергията от топленено на водата на басейна за пързалката", обясни Николов.

Според съветникът Георги Манев (СЕК), нецелесъобразно е да се наема пързалка. "Могат ли да се изкарат тези пари за наем?", попита Манев.

Дебатите около докладната за промяна в Наредбата за определяне и администриране на местните данъци и такси, входирана от Димитър Николов, продължиха петнайсетина минути. Тя бе подкрепена от 45 съветници. Един гласува "против", 0 "Въздържал се".

ОбС Бургас решава колко ще струва билета за ледената пързалка

Галерия