Атанас Зафиров (вляво) ще окаже организационно подкрепа и при провеждането на отчетно-изборната конференция в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Атанас Зафиров (вляво) ще окаже организационно подкрепа и при провеждането на отчетно-изборната конференция в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургазлията Атанас Зафиров оглави отдел в БСП и фондация "Дума", научи "Черноморие". В рамките на по-малко от месец бившият лидер на червените в морския град и бивш депутат вече има нови функции. Той е избран за ръководител на отдел "Организация и териториална координация" в червената партия. Това напрактика означава, че ще отговаря за общинските и районни организации на БСП в цялата страна, чийто брой е над 300. "Това не означава, че изземвам функциите на зам.-председателя на партията ни Кирил Добрев, който отговаря за тези въпроси", коментира пред "Черноморие" Зафиров. Той продължава да бъде и член на Изпълнителното бюро на партията.

Напрактика с новото си амплоа Зафиров ще отговаря пряко за организацията и провеждането на общинските конференции по места. Той ще има отношение и към организацията на вътрешно партийните избори, на които членовете на БСП директно ще посочат кой ще бъде техния председател. Освен кандидатурата на Корнелия Нинова, е издигната и тази на Кирил Добрев.

Отскоро Атанас Зафиров вече е и председател на Управителния съвет на фондация "Дума", която издава едноименния вестник на партията и е собственик на партийната телевизия.