Евелина Михалева - областен координатор на ЖГЕРБ - Бургас и Йовка Янакиева - член на НИС на ЖГЕРБ преведоха работна среща с дамит от организацията в областта. Снимки ГЕРБ Бургас

Евелина Михалева - областен координатор на ЖГЕРБ - Бургас и Йовка Янакиева - член на НИС на ЖГЕРБ преведоха работна среща с дамит от организацията в областта. Снимки ГЕРБ Бургас

Галя Илиева дари 300 екземпляра от книгата си "Аз преборих рака и ТИ можеш" на "Жени ГЕРБ", за да може тя да достигне до всяка една община в България. Галя Илиева е симпатизантка на "Жени ГЕРБ". По този начин тя става съпричастна с каузата на организацията, която има за цел да помогне на нуждаещи се хора.

По традиция "Жени ГЕРБ" отбелязва всяка година Световния ден за борба с рака на гърдата с различни събития. Тазгодишната кауза е дарителска кампания с книгата "Аз преборих рака и ТИ можеш".

В тази връзка Евелина Михалева - областен координатор на ЖГЕРБ - Бургас и Йовка Янакиева - член на НИС на ЖГЕРБ, проведоха работна среща с дами, представляващи женската организация на ГЕРБ в областта.

"Инициативата се провежда в рамките на националната кампания на ЖГЕРБ под мотото "България се нуждае от обич" и чрез която се реализира 6-ия приоритет от програмата на ЖГЕРБ - "Емоционална интелигентност и здравословен начин на живот", заяви Йовка Янакиева.

"Прочитайки тази книга, вие ще получите шанс да извършите промени, получавайки знания за рестарт на живота си. Ще откриете истинските причини за социалните проблеми и болестите, ще усетите какви са пътищата към здравето, ще имате избор на нов стил на живот и като цяло ще въздействате на съдбата си", споделя авторката Галя Илиева.

Не за първи път дамите от Бургас и областта обединяват усилия, за да помогнат на жени и семейства от цяла България.

"За всяка жена е страшно да чуе подобна диагноза, но е важно да се знае, че заболяването не е присъда и начин за излекуване има. Да, пътят на лечението не е лесен, но се извървява много по-уверено и спокойно, когато знаеш, че има кой да те подкрепи. Затова всяка една помощ е важна, нужна и навременна. Щастлива съм, че за пореден път успяваме да подадем ръка и да помогнем. Книгата ще бъде предоставена на всяка от общините в бургаски регион, така че до нея ще имат достъп всички дами от областта", обясни Евелина Михалева.

Книгата "Аз преборих рака и ТИ можеш" е дарена и на сдружение "Онкоболни и приятели" - Бургас.

Галерия