Бургазлийката успя да спечели медал във финала на бухалки. Снимка dsport

Бургазлийката успя да спечели медал във финала на бухалки. Снимка dsport

Бургазлийката Ева Брезалиева спечели сребърне медал за съчетанието си с бухалки от Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в София. Златото грабна нейната съотборничка - Стилияна Николова. Тя спечели три от възможните четири златни медала.

В първия финал на обръч победителката в многобоя изпълни съчетанието си по песента "Мама" без груби грешки, с добри пируети, рискове и търкаляния, за което получи оценка от 33,800. Сребърния медал на обръч спечели израелката Ади Катц с оценка от 33,600, а трета се нареди световната шампионка София Рафаели с 32,600, след като изпусна обръча си извън килима по време на трудност с тяло. Ева Брезалиева остана на седмо място във финала на обръч. 18-годишната грация допусна секунда разконцентрация, което доведе до изпускане на уреда извън килима, което се наказва много и така тя бе оценена с 28,750 точки.

Ева Брезалиева от СКХГ "Олимпия" с треньор Елена Симеонова.бе класирана на второ място в минагодишната класация Топ 10 на най-добрите спортисти на Бургас.