Пациентите с корона вирус в област Бургас вече са двама. Снимката е илюстративна

Пациентите с корона вирус в област Бургас вече са двама. Снимката е илюстративна

Бургазлийка, завърнала се на 16-ти март от Великобритания, е вторият случай на положителна проба с корона вирус установен на територията на област Бургас. Тя е пътувала с още 74 пътници в самолета, като 6 оттях живеят на територията на област Бургас, каза кметът на Бургас Димитър Николов след днешното заседание на Общинския кризисен щаб в морския град. Той се създаден на 8-ми март, когато бяха установени първите случаи на корона вирус в Плевен и Габрово. Досега общият брой на заболелите в цялата страна е 112 души.

"И двете пациентки с корона вирус са в добро състояние и са в процес на оздравяване", коментира д-р Георги Паздеров - шеф на Регионалната здравна инспекция в Бургас и член на Общинския кризисен щаб.

"Предстои да бъдат взети двете поредни проби на пациентката от Карнобат. Те трябва да бъдат взети да бъдат отрицателни, за да бъде изписана. Лекарите, които работят в Инфекциозното отделение са на 24-часов сменен режим. Те са с лични предпазни средства, не се смятат за контактни от първия ред и не са карантинирани", каза изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски в отговор на въпрос на "Черноморие".

Жената с корона вируса в бургаската болница е стабилна, контактувала е с 26 души

15 данъчни под карантина в Бургас, били на проверки в Банско и Боровец

Бургаски ученици с колела и скейтбордове в парка в Изгрев